02
04
2020

2020 m. vasario mėn. Lietuvoje daržovių buvo supirkta daugiau, o bulvių – mažiau

Bulvių, skirtų šviežias vartoti, iš Lietuvos augintojų didmeninės ir mažmeninės prekybos ir kitose įmonėse 2020 m. vasario mėn., palyginti su 2019 m. atitinkamu laikotarpiu, supirkta 2,00 proc. mažiau, t. y. 3 063,929 t. Perdirbti skirtų bulvių supirkta 10,14 proc. mažiau – 593,732 t.

Daržovių, skirtų vartoti šviežias, 2020 m. vasario mėn., palyginti su 2019 m. vasario mėn., supirkta 20,38 proc. daugiau, t. y. 4 092,739 t. Agurkų supirkimas padidėjo 3,02 karto (iki 248,873 t), raudongūžių kopūstų – 1,95 karto (iki 31,304 t), salotų – 33,05 proc. (iki 44,130 t), svogūnų – 25,75 proc. (iki 1 011,315 t), morkų – 21,23 proc. (iki 1 351,040 t), baltagūžių kopūstų – 17,34 proc. (iki 1 023,615 t), svogūnų laiškų – 15,69 proc. (iki 29,505 t). Tačiau burokėlių supirkimas sumažėjo 24,45 proc. (iki 328,468 t).

Daržovių derlius 2019 m. mažiau nukentėjo nuo sausros, todėl šiemet jų supirkimas yra didesnis.

Pievagrybių, skirtų vartoti šviežius, 2020 m. vasario mėn., palyginti su 2019 m. atitinkamu laikotarpiu, supirkta 16,27 proc. mažiau (159,759 t).

Obuolių buvo supirkta 5,06 karto mažiau (239,218 t), nes. dėl mažo obuolių derliaus 2019 m. jų realizacija jau baigiasi.

Perdirbimo įmonėse 2020 m. vasario mėn., palyginti su 2019 m. vasario mėn., daržovių supirkimas padidėjo 1,12 proc. (iki 2 602,972 t). Baltagūžių kopūstų supirkimas padidėjo 12,47 proc. (iki 31,108 t), burokėlių – 7,07 proc. (iki 2 412,752 t). Tačiau morkų buvo supirkta 2,36 karto mažiau (91,320 t), svogūnų – 12,20 proc. mažiau (66,974 t).

 

ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS) informacija