30
01
2020

2019 m. gruodžio mėn. Lietuvoje šviežiam vartojimui ir perdirbimui bulvių ir daržovių buvo supirkta daugiau

Bulvių, skirtų šviežias vartoti, iš Lietuvos augintojų didmeninės ir mažmeninės prekybos ir kitose įmonėse 2019 m. gruodžio mėn., palyginti su 2018 m. atitinkamu laikotarpiu, supirkta 9,77 proc. daugiau, t. y. 3 227,947 t. Perdirbti skirtų bulvių supirkta 9,53 proc. daugiau – 559,321 t.

Daržovių, skirtų šviežias vartoti, 2019 m. gruodžio mėn., palyginti su 2018 m. gruodžio mėn., supirkta 11,42 proc. daugiau, t. y. 4 446,980 t. Agurkų supirkimas padidėjo 3,24 karto (iki 371,886 t), porų – 61,93 proc. (iki 34,454 t), salotų – 51,00 proc. (iki 56,003 t), svogūnų – 28,84 proc. (iki 1 149,674 t), morkų – 12,71 proc. (iki 1 506,792 t), raudongūžių kopūstų – 12,42 proc. (iki 29,907 t), svogūnų laiškų – 9,39 proc. (iki 24,383 t). Tačiau burokėlių supirkimas sumažėjo 42,97 proc. (iki 284,821 t), baltagūžių kopūstų – 12,26 proc. (iki 839,301 t).

Pievagrybių, skirtų šviežius vartoti, 2019 m. gruodžio mėn., palyginti su 2018 m. atitinkamu laikotarpiu, supirkta 13,41 proc. mažiau (224,473 t).

Obuolių buvo supirkta 38,31 proc. mažiau (515,031 t).

Perdirbimo įmonėse 2019 m. gruodžio mėn., palyginti su 2018 m. gruodžio mėn., daržovių supirkimas padidėjo 16,54 proc. (iki 1 811,097 t). Svogūnų supirkimas padidėjo 87,44 proc. (iki 76,812 t), baltagūžių kopūstų – 18,83 proc. (iki 41,250 t), burokėlių – 18,51 proc.(iki 1 603,470 t). Tačiau morkų buvo supirkta 29,07 proc. mažiau (88,237 t).

 

ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS) informacija