20
05
2016

2016 m. balandžio mėn. Lietuvoje daržovių ir obuolių šviežiam vartojimui buvo supirkta daugiau

Bulvių, skirtų šviežias vartoti, iš Lietuvos augintojų didmeninės ir mažmeninės prekybos ir kitose įmonėse 2016 m. balandžio mėn., palyginti su 2015 m. atitinkamu laikotarpiu, supirkta 25,37 proc. mažiau, t. y. 2 334,849 t. Perdirbti skirtų bulvių supirkta 18,49 proc. mažiau – 349,759 t.

Daržovių, skirtų šviežias vartoti, 2016 m. balandžio mėn., palyginti su 2015 m. balandžio mėn., supirkta 46,46 proc. daugiau, t. y. 2 925,295 t, nes šiemet kopūstų, morkų ir svogūnų atsargų užteko ilgesniam laikui. Raudongūžių kopūstų supirkimas praėjusiais metais pasibaigė dviem mėnesiais anksčiau, o šiemet balandžio mėn. jų dar buvo supirkta 12,643 t. Baltagūžių kopūstų supirkimas padidėjo 3,7 karto (iki 363,380 t), morkų – 2,9 karto (iki 891,605 t), svogūnų – 2,23 karto (iki 528,781 t). Tačiau salotų supirkimas sumažėjo 46,67 proc. (iki 32,401 t), agurkų – 17,84 proc. (iki 739,866 t), burokėlių – 11,92 proc. (iki 309,136 t), svogūnų laiškų – 10,24 proc. (iki 35,945 t).

Pievagrybių, skirtų šviežius vartoti, 2016 m. balandžio mėn., palyginti su 2015 m. atitinkamu laikotarpiu, supirkta 9,05 proc. daugiau (147,801 t).

Obuolių, skirtų šviežius vartoti, šiemet supirkta beveik 2 kartus daugiau – 1 022,528 t. 2015–2016 m. viso obuolių sezono metu jų buvo superkama daugiau nei 2014–2015 m. Bendras obuolių supirkimas šviežiam vartojimui šį sezoną buvo net 61,51 proc. didesnis nei praėjusį ir siekė 6 952,120 t.

Perdirbimo įmonėse 2016 m. balandžio mėn., palyginti su 2015 m. balandžio mėn., daržovių supirkimas sumažėjo 10,21 proc. ir sudarė 1 693,551 t. Kitų daržovių (agurkų, krapų ir kt.) supirkimas sumažėjo 3,4 karto (iki 2,276 t), morkų – 2,34 karto (iki 100,146 t), baltagūžių kopūstų – 39,55 proc. (iki 47,497 t), svogūnų – 26,86 proc. (iki 18,178 t),  burokėlių – 1,00 proc. (iki 1 525,454 t). 

 

ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS) informacija